Niniejsza witryna wykorzystuje pliki
cookies
. Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się
Przejdź do głównej treści
48 22 729 66 34 do 38
sekretariat@cdr.gov.pl
A
A
A
A-
A
A+
Search
Search
You are here:
Home
Transfer wiedzy
Broszury / Publikacje
Publikacje
Zalecenia dotyczące doboru cieląt i prowadzenia opasu (2019)
Wykorzystanie nasienia buhajów ras mięsnych w krzyżowaniu towarowym (2019)
Uprawa roślin bobowatych drobnonasiennych (2019)
Uprawa roślin bobowatych grubonasiennych (2019)
Ulotka informacyjna o "Programie Azotanowym" zastępującym OSN (2019)
Zarządzanie ryzykiem produkcyjnym i rynkowym w gospodarstwie
Uproszczenia w uprawie roli, a integrowana ochrona roślin
Środki ochrony roślin w rolnictwie ekologicznym
Ekologiczna uprawa warzyw kapustnych – podstawowe zasady
Ekologiczna uprawa warzyw cebulowych – podstawowe zasady
Uprawa jabłoni metodami ekologicznymi
Uprawa kukurydzy metodami ekologicznymi
Ochrona wód przed zanieczyszczeniami w kontekście prawa wodnego (2019)
Informacja oraz kanały jej przepływu (2018)
Warunki prawidłowego przechowywania pasz objętościowych w gospodarstwie (2018)
Precyzyjne nawożenie roślin uprawnych - 2018
Współczesne sposoby i systemy uprawy roli w teorii i praktyce rolniczej - 2018
Efektywne gospodarowanie zasobami w gospodarstwie rolnym
Razem możemy więcej - Działanie „Współpraca” w ramach PROW na lata 2014-2020 (2017)
Innowacyjne metody gospodarowania zasobami wody w rolnictwie (2016)
Technologie uprawy wybranych gatunków warzyw w systemie polowym - papryka, pomidor (2017)
Uprawa wybranych starych gatunków roślin uprawnych
Ekologiczna produkcja nasienna - zasady
Redukcja emisji pochodzących z hodowli bydła (2017)
Sieć EIP-AGRI (2015)
Punkt Kontaktowy EIP-AGRI. W czym możemy pomóc? (2014)
Innowacyjne rozwiązania dla rolników prowadzących produkcję ekologiczną w Unii Europejskiej. Optymalizacja plonów (2014)
Redukcja antybiotyków w hodowli świń (2014)
Uruchamianie działalności przetwarzania żywności w małym zakładzie w gospodarstwie rolnym - rolniczy handel detaliczny (2017)
Bioasekuracja w produkcji zwierzęcej (2016)
Systemy uprawy gleby przydatne w rolnictwie zrównoważonym (2016)
Szanse i zagrożenia w produkcji owoców. Gleba - środowisko życia (2016)
Uprawiamy rośliny zielarskie (2016)
Materiały konferencyjne z XII Dni Przedsiębiorcy Rolnego. Innowacje w rolnictwie - kluczowe dla wsparcia inwestycji i konkurencyjności. (2016)
Metody ochrony w integrowanej ochronie roślin (2016)
Wybrane aspekty prawa budowlanego w gospodarstwie rolnym (2016)
Broszura nt. „Praktyczne zasady korzystania z publikowanych wyników badań odmianowych” (2016)
Bioróżnorodność a "Działanie rolno-środowiskowo – klimatyczne" (2016)
Energetyka prosumencka na obszarach wiejskich (2016)
Sprzedaż bezpośrednia nieprzetworzonych produktów zwierzęcych z gospodarstwa rolnego – przepisy regulujące zasady prowadzenia działalności (2016)
Ekologia i ochrona środowiska w programach Zagród Edukacyjnych (2016)
Dobra praktyka higieniczna i produkcyjna w gospodarstwie ekologicznym (2015)
Wyniki badań naukowych w produkcji zwierzęcej i możliwości zastosowania w praktyce (2015)
Wymagania w zakresie znakowania produktów spożywczych (2015)
Przepisy prawne regulujące prowadzenie produkcji zwierzęcej (2015)
Działanie rolno-środowiskowo-klimatyczne (2015)
Innowacyjne metody przechowywania warzyw (2015)
Działalność pozarolnicza a rozwój obszarów wiejskich w Polsce i Europie (2015)
Nowe możliwości produkcji owoców miękkich (2015)
Katalog Ogólnopolskiej Sieci Zagród Edukacyjnych (2015)
Stan i perspektywy rozwoju spółdzielczości wiejskiej w Polsce (2015)
Wyniki badań naukowych do zastosowania w produkcji roślinnej (2015)
Efektywne gospodarowanie energią w gospodarstwach rolnych. Przechodzenie na gospodarkę niskoemisyjną (2015)
Ochrona warzyw pod osłonami (2014)
Uwarunkowania produkcji roślinnej w kontekście zmian klimatycznych (2014)
Zapewnienie bezpieczeństwa i higieny produkcji żywności w gospodarstwie (2014)
Przedsiębiorczość wiejska (2014)
LEADER Newsletter (2014)
Transfer wiedzy i innowacji z nauki do rolnictwa w ocenie doradców rolnych (2014)
Rozwój obszarów wiejskich w latach 2014-2020 (2014)
Rynek mleka w nowej perspektywie (2014)
Prowadzenie plantacji sadowniczych z uwzględnieniem integrowanej ochrony roślin (2014)
Poradnik dobrego wędzenia (2014)
Odnawialne źródła energii - nowe możliwości rozwoju obszarów wiejskich (2014)
Warunki skutecznego stosowania ograniczonych dawek herbicydów (2014)
Przedsiębiorcza wieś (2014)
Sprzedaż bezpośrednia w produkcyjnym gospodarstwie rolnym. Skrypt dla rolników i przedsiębiorców. (2014)
Sprzedaż bezpośrednia w produkcyjnym gospodarstwie rolnym. Skrypt dla doradców rolnych. (2014)
Nowoczesne technologie w produkcji bydła mlecznego (2013)
Poradnik „Małe inicjatywy, Duże Sukcesy. Przedsiębiorczość na Obszarach Wiejskich” (2012)
Możliwości prowadzenia przetwórstwa mleka w małym zakładzie w gospodarstwie rolnym (2013)
Zasady integrowanej ochrony roślin. Możliwość wdrażania systemu w produkcji ziemniaka (2013)
Zarządzanie ryzykiem w gospodarstwie (2013)
Podatki w gospodarstwie rolnym (2013)
Komunikowanie i doradztwo w turystyce wiejskiej - wydawnictwo pokonferencyjne (2013)
Komunikowanie i doradztwo w turystyce wiejskiej - monografia naukowa (2013)
Warunki utrzymywania trzody chlewnej w świetle obowiązujących przepisów (2013)
Organizacja produkcji trzody chlewnej - sterowanie rozrodem (2013)
Efektywne wykorzystanie składników mineralnych z nawozów we współczesnym rolnictwie (2013)
Warunki utrzymywania drobiu w świetle obowiązujących przepisów (2013)
Warunki utrzymywania bydła w świetle obowiązujących przepisów (2013)
Podatek VAT w rolnictwie (2013)
Dobre praktyki rolnicze w nawożeniu użytków rolnych (2013)
Nowa perspektywa programowo-finansowa UE 2014/2020, najważniejsze zmiany (2013)
Miniprzedszkola oraz alternatywne formy opieki dziennej dzieci w wieku od 0 do 5 roku życia, przykłady zrealizowanych inicjatyw (2013)
Pamiętniki agroturystyki. 20 lat agroturystyki w Polsce w pamiętnikach, wspomnieniach i wypowiedziach uczestników Konkursu. (2013)
Bilansowanie składników nawozowych i gospodarowanie nawozami naturalnymi a ochrona jakości wody (2013)
Odnawialne źródła energii w gospodarstwach rolnych (2013)
Integrowana ochrona roślin w gospodarstwie. Poradnik praktyczny - zasady ogólne (2012)
Zintegrowane zapewnienie bezpieczeństwa i jakości żywności GlobalGap (2012)
Integrowana ochrona roślin w zarysie (2012)
Wpływ doradców na politykę rolną w okresie transformacji ustrojowej w Polsce (2012)
Gospodarstwa edukacyjne - seria poradników (2011)
O systemach jakości żywności. Vademecum funkcjonowania produktów regionalnych i tradycyjnych (2011)
Stać na straży idei leader (2011)
Teraźniejszość i przyszłość drobnych gospodarstw rolnych w UE (2011)
Sadownicze nowości (2011)
Akwakultura w produkcji ekologicznej (2011)
Sprzedaż bezpośrednia z gospodarstw rolnych (2011)
Uprawa ziemniaków w gospodarstwie ekologicznym (2011)
Wykorzystanie internetu w działalności marketingowej małej firmy (2011)
Przydatność odmianowa zbóż do uprawy w gospodarstwie ekologicznym (2011)
Wymogi formalno-prawne dla przetwórstwa ekologicznego (2011)
Technologiczno-ekonomiczne aspekty wdrażania produkcji ekologicznej w wybranych gospodarstwach rolnych (2011)
Uprawa marchwi w gospodarstwie ekologicznym (2011)
Bariery we wdrażaniu lokalnych strategii rozwoju przez lokalne grupy działania i rola doradców oraz ekspertów w usuwaniu tych barier (2010)
Sporządzanie kompostów i bioprepatatów (2011)
Ochrona środowiska w gospodarstwie rolnym - poradnik dla rolnika (2011)
Skrócone normatywy produkcji rolnej (2010)
System rolnictwa precyzyjnego (2010)
Uprawa wybranych starych gatunków roślin uprawnych (2010)
Racjonalne wykorzystanie użytków zielonych w gospodarstwie ekologicznym (2010)
ABC organizacji i funkcjonowania grup producenckich (2010)
Wymogi dobrostanu zwierząt w gospodarstwach ekologicznych (2010)
Uprawa warzyw metodami ekologicznymi na różnych typach ściółek (2010)
Technologiczno-ekonomiczne aspekty wdrażania produkcji ekologicznej w wybranych gospodarstwach (2010)
VI Dni przedsiębiorcy Rolnego. Jak przetrwać kryzys? (2010)
Ochrona środowiska w gospodarstwie rolnym przed zagrożeniami z produkcji rolniczej (2009)
Metodyka doradztwa rolniczego (2009)
Menu działu
NATURA 2000 - wymagania
Wyniki prac badawczych
Wydarzenia
Broszury / Publikacje
Instrukcje wdrożeniowe
Przykłady wdrożeń
Narzędzia
Pytania i odpowiedzi
Our partners
Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie
Adres
ul. Pszczelińska 99
05-840 Brwinów
Telefon/fax
+48 22 729 66 34 do 38
+48 22 729 72 91
Adres e-mail
sekretariat@cdr.gov.pl
Na skróty:
Mapa serwisu
Zamówienia publiczne
Gospodarstwa opiekuńcze
Leaderatorium
Produkty regionalne
Przedsiębiorczość wiejska
Rolniczy Festiwal Nauki
Sposób na Sukces
Zagrody edukacyjne
© Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie
Wdrożenie:
Solmedia.pl